Kultur

Kultur är ett väldigt brett begrepp som innefattar allting från litteratur och dans, till opera och konstutställningar. Lättaste sättet att uppleva kultur är genom film, lyssna på musik, läsa böcker och genom att gå på museum.

Kultur i Sverige

Det är kulturministern på kulturdepartementet som ansvarar för kulturen i Sverige. Det är därifrån som museum och olika konstnärer kan få pengar. Men det mesta av kulturlivet kommer från kulturintresserade personer. Ideella själar som håller bygdegårdar igång, deltar i körer och teateruppställningar.

Delta i kulturlivet

Det är roligt att delta i kulturlivet. Du gör det enklast genom att börja sjunga i en kör, delta i den lokala teaterföreningen eller genom att helt enkelt bara låna böcker på biblioteket. Oavsett var i landet som du bor så finns det en möjlighet att leva ett aktivt kulturliv. Du kan också besöka föreställningar på Operan och Dramaten i Stockholm eller lyssna på en musikföreställning live. Naturligtvis har de större städerna mycket mer att erbjuda, men även om du bor på en liten ort kan du leva ett inspirerande kulturliv. Det som gör just kultur så speciellt är att du kan börja på egen hand: du lär dig spela saxofon och skapar sedan ett band tillsammans med andra.