Film

Det är många som älskar att få sjunka ner i en skön biofåtölj och se på film. Det är också många svenskar som skapar riktiga biorum hemma med projektor och stämningsfull inredning.

Film på bio

I Sverige är det Filminstitutet som i mångt och mycket beslutar om vilka filmer som ska produceras och visas på biograferna. De mest välbesökta filmerna baseras ofta på bästsäljande böcker och har kända skådespelare. De flesta filmälskare vill få uppleva en annan värld och komma bort ifrån verkligheten ett par timmar. Populära genrer är thrillers, komedier och fantasy.

Egen biosalong hemma

Många biografer har problem med att få folk att gå på bio. Särskilt efter coronapandemin. Dels föredrar många att titta på serier istället för på film, dels har många eget biorum hemma. För att verkligen få biokänsla bör du satsa på projektor och titta på film på väggen. Så att du inte behöver titta på en tv eller dator. Du kan även köpa ett bra surroundsystem så att du får mycket stämning under filmen. Genom att inreda ditt vardagsrum som en biosalong kan du njuta av både filmer, sportevenemang och streama TV-serier utan att det kostar dig så mycket.